Blog


Recente posts

Waarom iedereen een uniek beleggersprofiel heeft

Van Lanschot - 19 juli 2017

Beleggen met resultaat? Dan is een eerste belangrijke vraag hoeveel risico je bereid bent te nemen. Voor een antwoord moet je meerdere factoren in overweging nemen, zoals je beleggingshorizon, je rendementsverwachtingen en je persoonlijke situatie. De uitkomst is sowieso genuanceerd, want tussen een heel defensief en een heel offensief beleggersprofiel zijn verschillende gradaties mogelijk. Hier alvast een overzicht van de criteria die bij je keuze komen kijken en tips om je eigen risicoprofiel na te gaan. 

Online beleggen: wat zijn de kosten?

Evi Van Lanschot - 12 juli 2017

Beleggen wordt vandaag vaak naar voren geschoven als hét alternatief voor het spaarboekje dat niet meer rendeert. En inderdaad: wie op zoek is naar een hoger rendement, komt al gauw uit bij (online) beleggen. Tegelijkertijd mag u als belegger niet uit het oog verliezen dat de risico’s bij beleggingen groter zijn dan bij spaarproducten en dat er ook kosten mee gemoeid zijn. Hoeveel betaalt u om te beleggen? Hier vindt u alvast de belangrijkste kostenposten op een rijtje. We geven u ook enkele tips om een zo hoog mogelijk rendement te behalen.

Robotbeheer: wordt een robot uw nieuwe vermogensbeheerder?

Evi Van Lanschot - 08 mei 2017

Je kan bij tal van banken kiezen voor robotbeheer. Maar is dat wel een goed idee? Hoe gaat robotbeheer precies in zijn werk en wat zijn de mogelijke risico’s? Een overzicht.

Kapitaalgarantie én een hoog rendement: een illusie?

Evi Van Lanschot - 04 mei 2017

Heel wat (beginnende) beleggers geven de voorkeur aan beleggingsproducten met kapitaalgarantie. Op die manier houden ze de risico’s binnen de perken en komen ze niet voor onaangename verrassingen te staan. Maar wat met de opbrengsten? Gaan kapitaalgarantie en hoog rendement wel samen? 

Pensioenopbouw: de belangrijkste do’s-and-don’ts op een rijtje

Evi Van Lanschot - 22 februari 2017

We hoeven het je wellicht niet meer te vertellen. Het wettelijke pensioen is al aan de lage kant, en dat zal wellicht niet snel veranderen, integendeel. Wie na zijn carrière graag dezelfde levensstandaard behoudt, kan dus maar beter op tijd beginnen aan een bijkomende pensioenopbouw. Een duurzame strategie is daarbij een must. Ontdek hier alvast hoe je dat moet aanpakken, en welke valstrikken je beter vermijdt. 

Beste bezoeker,

Om u beter van dienst te zijn, streven wij er steeds naar onze website te verbeteren. Daarom maakt www.evi.be gebruik van Google Analytics. Hiervoor worden cookies ingesteld op uw  computer wanneer u een webpagina bezoekt (toelichting).