Blog


Recente posts

Robotbeheer: wordt een robot uw nieuwe vermogensbeheerder?

Evi Van Lanschot - 08 mei 2017

Je kan bij tal van banken kiezen voor robotbeheer. Maar is dat wel een goed idee? Hoe gaat robotbeheer precies in zijn werk en wat zijn de mogelijke risico’s? Een overzicht.

Kapitaalgarantie én een hoog rendement: een illusie?

Evi Van Lanschot - 04 mei 2017

Heel wat (beginnende) beleggers geven de voorkeur aan beleggingsproducten met kapitaalgarantie. Op die manier houden ze de risico’s binnen de perken en komen ze niet voor onaangename verrassingen te staan. Maar wat met de opbrengsten? Gaan kapitaalgarantie en hoog rendement wel samen? 

Pensioenopbouw: de belangrijkste do’s-and-don’ts op een rijtje

Evi Van Lanschot - 22 februari 2017

We hoeven het je wellicht niet meer te vertellen. Het wettelijke pensioen is al aan de lage kant, en dat zal wellicht niet snel veranderen, integendeel. Wie na zijn carrière graag dezelfde levensstandaard behoudt, kan dus maar beter op tijd beginnen aan een bijkomende pensioenopbouw. Een duurzame strategie is daarbij een must. Ontdek hier alvast hoe je dat moet aanpakken, en welke valstrikken je beter vermijdt. 

Waarom de beste belegging de goedkoopste belegging is

Evi Van Lanschot - 16 februari 2017

Of je nu wil investeren in vastgoed of op de beurs: de uiteindelijke meerwaarde van je investering hangt altijd af van de verhouding tussen rendement en kosten. Helt de balans te veel over naar het tweede? Dan moet je dringend bijsturen, want een goede belegging is er in de eerste plaats één waarbij de kosten het rendement van je belegging niet onder druk zetten. Ontdek waarop je moet letten om te beleggen zonder kleerscheuren.

Dit is het voordeel van gemengde fondsen

Evi Van Lanschot - 16 februari 2017

Veilig en succesvol beleggen? Dat doe je in de eerste plaats door op de lange termijn te denken en de risico’s maximaal te spreiden. Bijvoorbeeld door zélf een gediversifieerde beleggingsportefeuille samen te stellen, maar daar heb je misschien de tijd niet voor. Bovendien vergen bepaalde beleggingen gespecialiseerde kennis. Gelukkig kun je je portefeuille ook laten samenstellen door een professional. De belangrijkste voordelen van gemengde fondsen op een rijtje. 

Beste bezoeker,

Om u beter van dienst te zijn, streven wij er steeds naar onze website te verbeteren. Daarom maakt www.evi.be gebruik van Google Analytics. Hiervoor worden cookies ingesteld op uw  computer wanneer u een webpagina bezoekt (toelichting).