Uw spaargeld is steeds minder waard. Wat is het alternatief?

De spaarrentes nemen al jaren af en bereikten een historisch dieptepunt in 2018.

Tegelijkertijd blijft de inflatie in België stijgen, waardoor diensten en producten duurder worden. Inmiddels is de inflatie zelfs hoger dan uw spaarrente. Het geld op uw spaarrekening wordt dus minder waard. Het rendement van uw spaarrente kan de stijging van het algemene prijspeil immers niet helemaal opvangen. Beetje bij beetje “verdampt” uw spaargeld. We leggen het eenvoudig en met duidelijke voorbeelden uit in deze video:

 

Het alternatief naast enkel sparen? Ga ook beleggen!

U weet nu wat inflatie is en welke invloed het uitoefent op uw spaargeld. Het is duidelijk dat sparen, rekening houdend met inflatie, de laatste jaren een negatief rendement oplevert. Maar als sparen niets opbrengt, wat dan wel?

Het antwoord is eenvoudig: beleggen!

Veel mensen zien dit niet als een haalbare optie, omdat ze ten onrechte denken een groot vermogen nodig te hebben om te kunnen beleggen. Bij Evi stapt u echter al in vanaf € 1.000 en stort u bij vanaf € 50. U start dus altijd met een bedrag waar u zich comfortabel bij voelt en bouwt stapsgewijs aan uw vermogen, op uw eigen tempo.

Het belang van een gespreide portefeuille

Een andere misvatting is dat beleggen altijd grote risico’s met zich meebrengt. U bepaalt echter zelf hoeveel risico u wil nemen. We zoeken steeds naar het juiste evenwicht tussen risico en rendement, gebaseerd op uw persoonlijke risicoprofiel.

Dat evenwicht is cruciaal voor de opbouw van uw vermogen. Daarom beleggen we gespreid binnen al onze portefeuilles. Zo combineren we producten met een lager risico en een lager rendement met producten die een hoger risico met zich meebrengen, maar ook een grotere kans op hogere rendementen.

Met een gespreide portefeuille vangen we tussentijdse koersschommelingen in de verschillende beleggingsproducten, sectoren en regio’s makkelijker op. Door gediversifieerd te beleggen proberen we dus de perfecte mix te bekomen tussen een beheersbaar risico en de kans op een redelijk rendement.

Maar wat in een noodgeval?

Wil u graag beleggen, maar durft u de sprong niet te wagen? Dan verkiest u in feite een negatief rendement boven de kans op een positief rendement. Beseft u dit wel, maar blijft u toch alleen maar sparen omdat u vreest in geval van nood niet aan uw geld te kunnen? Dan bent u bij Evi aan het juiste adres.

U blijft baas over uw geld en u kan eenvoudig zelf uw geld vrijmaken wanneer u dat wil. Zo behoudt u altijd controle. Onthoud wel dat beleggen een werk van lange adem is en u het meeste kans maakt op een positief rendement wanneer u belegt op de lange termijn.

Wacht niet langer en haal het meeste uit uw vermogen

Wil u uw geld niet langer in waarde zien dalen, maar juist het meeste uit uw vermogen halen? Neem dan vandaag nog contact op met Evi en streef samen met onze ervaren experts naar een optimaal rendement.

Meer blogs