Al luisterend je geldzaken optimaliseren doe je zo!

Een slimme, leuke manier om nieuwe kennis op te doen, óók over je geldzaken, is het luisteren naar podcasts. Bijvoorbeeld tijdens je vakantie: vanaf je strandbedje of tijdens een lange autorit.

Evi zet 6 inspirerende Nederlands- en Engelstalige podcasts voor je op een rij.

1. The Rachel Cruze Show

Het einde van de maand in zicht en je rekening in het rood? Nét budget te kort voor die uitgebreide wellnessdag met vriendinnen? Dan kan de podcast van Rachel Cruze je helpen je geldzaken te optimaliseren.
In haar tweewekelijkse podcasts beantwoordt Cruze uiteenlopende vragen over geld. En interviewt ze millennials over de wijze waarop ze hun geldzaken op orde kregen en hun financiële doelen behaalden.
In elke podcast hoor je inspirerende verhalen: van een hoogopgeleide twintiger die zijn immense studieschuld wist af te lossen door een studentenjob als pizzabezorger. Of van een jong koppel dat door middel van gelijkmatig beleggen van één inkomen kan leven.

rachelcruze.com/show

 

2. Jonge ondernemers over geld verdienen buiten de geëffende paden om

Dankzij zijn computerhobby verdient ethisch hacker Zawadi Done veel meer dan de meeste van zijn leeftijdsgenoten. Hij leerde zichzelf websites van grote bedrijven hacken. Die betalen hem graag om fouten in systemen te vinden en zo schade door cybercriminelen te voorkomen.
Zawadi is een van de jonge ondernemers die het woord nemen in de podcast-serie “Nieuw Geld” van mediaplatform “Vice Money”. Elke week interviewt het platform een jonge ambitieuze ondernemer die zijn of haar inkomen verdient buiten de geëffende paden. Bijvoorbeeld door een succesvolle handel in sneakers of een job als acteur in videogames.

podcastluisteren.nl/pod/Vice-Money-nieuw-geld

 

3. Optimal Finance Daily

Snak je op vakantie naar wat minder schermtijd? Laat je dan de beste Amerikaanse blogs over geldzaken voorlezen door de redacteuren van “Optimal Finance Daily”.
Elke dag komen er nieuwe gesproken blogs online over persoonlijke financiën, elk 5 tot 10 minuten lang. Het archief biedt vele podcasts, gegroepeerd per auteur of onderwerp. Handig als je meer over een specifiek onderwerp wil weten. Bijvoorbeeld over wat je moet doen als de beurzen dalen, hoe je valkuilen vermijdt bij de aankoop van je woning of hoe je erin slaagt nog vóór je ouders met pensioen te gaan.

oldpodcast.com/episodes

 

4. Innovatieve duurzame economie

Dat onze economie duurzamer wordt, staat als een paal boven water. Adviesorganisatie NEN zet in verschillende podcast-series op een rij welke innovatieve duurzame oplossingen er zijn en hoe deze je dagelijks leven en je beleggingsportefeuille beïnvloeden.
Geen doemscenario's, maar inspirerende series over hoe bijvoorbeeld de bouwsector experimenteert met de circulaire economie waarin grondstoffen eindeloos kunnen hergebruikt worden.

nen.nl/over-nen/publicaties/nenpodcast

 

5. Planet Money

Planet Money, podcasts over economie voor leek en liefhebber, die sinds jaar en dag worden uitgezonden op verschillende radiozenders in de VS, legt economische processen uit aan de hand van grappige, surrealistische of herkenbare persoonlijke verhalen.
Elke aflevering duurt ongeveer 20 minuten en blijft luchtig én interessant. Een aanrader!

npr.org/podcasts/2007/business

 

6. You Need a Budget-podcast

Het opbouwen van vermogen gaat een stuk sneller als je grip hebt op je geldzaken. Met het geld dat je niet moet uitgeven, kan je immers beleggen. De podcast van het Amerikaanse online budgetplatform YNAB (kort voor: you need a budget) kan je daarbij helpen. In de podcasts krijg je tips & trucs om meer uit elke euro te halen. Van zowel succesvolle financieel adviseurs als van jonge mensen die er in slaagden bijvoorbeeld een substantiële beleggingsportefeuille op te bouwen door hun geldzaken beter in kaart te brengen.

youneedabudget.com/podcast/

 

Evi wenst je veel luisterplezier!

Meer blogs