Beleggen met een zo minimaal mogelijk risico? Stort regelmatig bij!

Meer zekerheid in volatiele tijden

Het principe van spreiding is belangrijk als u een zo optimaal mogelijk rendement wil behalen. U bent er waarschijnlijk wel bekend mee, maar wist u al dat u uw beleggingen ook kan spreiden in de tijd? Door op vaste tijdstippen een vast bedrag bij te storten bouwt u een mooie portefeuille op, en beperkt u de risico’s.

Zelfs met hulp van ervaren beleggingsexperts is het onmogelijk om exact te voorspellen wat het ideale instapmoment is. De kans bestaat dus dat u in één keer instapt met uw volledige beleggingsvermogen op een slecht moment. Door een visie voor de lange termijn te volgen en regelmatig een bepaald bedrag bij te storten worden schommelingen in de markt uitgevlakt. Soms koopt u immers tegen een hoge koers, maar de volgende keer mogelijk tegen een bodemprijs. Zo verlaagt u de gemiddelde aankoopkoers en bouwt u gestaag verder aan uw rendement.

Laat u niet leiden door de waan van de dag

Emotie is menselijk, maar op de beurs volgt u toch best uw hoofd in plaats van uw hart. Door u niet te laten leiden door de emotie, hypes en de waan van de dag beperkt u het risico dat u op het verkeerde moment in- of uitstapt. Daalt de waarde van uw portefeuille? Verkoop dan niet alles halsoverkop, want dat is zeer schadelijk voor uw rendement. Houd vast aan uw doordachte spreidingsplan en hou uw langetermijnvisie steeds in het oog.

Het cumulatief-effect

Door op vaste tijdstippen een vast bedrag te beleggen maakt u meer kans dat het rendement op uw investering uitgroeit tot een mooie som. We noemen dit het cumulatief-effect: elke opbrengst zorgt weer voor nieuwe opbrengst. Hoe langer de looptijd van uw belegging is en hoe vaker u bijstort, hoe hoger uw kans op een mooi rendement zal zijn.

Meer weten?

Wil u meer weten over de voordelen van regelmatig bijstorten? Hebt u een andere vraag rond beleggen? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. We staan u graag bij.

Meer blogs