Nieuws

De effectentaks: update

Evi van Lanschot -
16 oktober 2017

Volgens de berichtgeving worden aandelen op naam niet geviseerd door de toekomstige taks op de effectenrekening.

De laatste blogberichten

 • Wat is de beste beleggingsstrategie voor 65-plussers?

  Evi van Lanschot -
  8 november 2017

  65-plussers investeren het best in obligaties, wordt weleens gezegd.  Maar zit de beste beleggingsstrategie voor 65-plussers werkelijk altijd zo in elkaar?

 • Waarom iedereen een uniek beleggersprofiel heeft

  Evi van Lanschot -
  19 juli 2017

  Beleggen met resultaat? Dan is een eerste belangrijke vraag hoeveel risico je bereid bent te nemen. Voor een antwoord moet je meerdere factoren in overweging nemen, zoals je beleggingshorizon, je rendementsverwachtingen en je persoonlijke situatie. De uitkomst is sowieso genuanceerd, want tussen een heel defensief en een heel offensief beleggersprofiel zijn verschillende gradaties mogelijk. Hier alvast een overzicht van de criteria die bij je keuze komen kijken en tips om je eigen risicoprofiel na te gaan.

 • Online beleggen: wat zijn de kosten?

  Evi van Lanschot -
  12 juli 2017

  Beleggen wordt vandaag vaak naar voren geschoven als hét alternatief voor het spaarboekje dat niet meer rendeert. En inderdaad: wie op zoek is naar een hoger rendement, komt al gauw uit bij (online) beleggen. Tegelijkertijd mag u als belegger niet uit het oog verliezen dat de risico’s bij beleggingen groter zijn dan bij spaarproducten en dat er ook kosten mee gemoeid zijn. Hoeveel betaalt u om te beleggen? Hier vindt u alvast de belangrijkste kostenposten op een rijtje. We geven u ook enkele tips om een zo hoog mogelijk rendement te behalen.