Nieuws

Uw spaargeld is steeds minder waard. Wat is het alternatief?

Evi van Lanschot -
08 november 2018

De spaarrentes nemen al jaren af en bereikten een historisch dieptepunt in 2018. Tegelijkertijd blijft de inflatie in België stijgen, waardoor diensten en producten duurder worden.

 

De laatste blogberichten

 • De Effectentaks: de eerste aanrekening is in zicht!

  Evi van Lanschot -
  23 oktober 2018

  De taks op de effectenrekening trad op 10 maart 2018 in werking. Of deze taks al dan niet het gelijkheidsbeginsel uit onze grondwet schendt, de eerste referentieperiode is afgelopen en deze nieuwe belasting moet worden betaald. We leggen hier graag uit hoe we dat bij Evi organiseren.

 • Aandelenmarkten halen voet van gaspedaal

  Evi van Lanschot -
  12 oktober 2018

  De wereldwijde aandelenmarkten dragen al enige tijd onzekerheden met zich mee. Deze werden plots duidelijker en werden aangegrepen voor een beurscorrectie.
  Wij zien het als een gezonde correctie voor een aandelenmarkt die al lang onder druk staat. De nakende derdekwartaalcijfers kunnen wellicht de koersen terug ondersteunen voor verdere groei.

 • Geld en relaties: De olifant in de kamer

  Evi van Lanschot -
  5 oktober 2018

  Iedere relatie heeft al eens een dipje waarin de prikkelbaarheid tussen de partners verhoogt. Ergernis over rondslingerende kledij, dat licht dat altijd blijft branden, maar steeds vaker over geld, zo blijkt uit onderzoek. Onenigheid over geldzaken is zelfs een belangrijke reden voor relatieproblemen. Evi bekijkt in deze blog hoe u ruzie over geld kan voorkomen.