Duurzaam beleggen

 

Duurzaam en ethisch beleggen? Het rendeert. Niet alleen voor uw portefeuille, maar ook
voor onze samenleving en toekomstige generaties.

  • Uw rendement is marktconform.
  • U belegt in bedrijven die innovatieve oplossingen zoeken voor hun
    maatschappelijke en ecologische uitdagingen.
  • U investeert in een veilige en gezonde samenleving en toekomst.

Waarom duurzaam beleggen via Evi?

U investeert in bewezen duurzaamheid

Voor we uw geld in ondernemingen beleggen, screenen we hen op verantwoord ondernemen. We hanteren daarbij strenge criteria. Zo kijken we of ze de milieu- en arbeidswetgeving ter harte nemen. Is dat niet het geval? Dan spreken we die bedrijven daarop aan. Tonen ze duidelijke verbetering? Dan investeren we. Zo niet, sluiten we hen uit.

We leggen verantwoording voor u af

Hoe u er zeker van bent dat wij integer met uw geld omgaan? Ook wij laten ons screenen. Organisaties zoals Forum Ethibel zien erop toe dat we verantwoord bankieren. Ze controleren of bedrijven aan onze criteria voldoen, of we hen erop aanspreken en of we onethische bedrijven ook daadwerkelijk uitsluiten.

Certified by Forum Ethibel

Uw duurzaamheidslabel, ons constante streven

Ook u screent ons handelen: u controleert te allen tijde welke bedrijven we in uw Evi-beleggingsprofiel opnemen. Bovendien kreeg Van Lanschot opnieuw het Ethibel-certificaat voor duurzaam bankieren en eindigden we als tweede koploper in het FairFin-duurzaamheidsonderzoek. Ook Sustainalytics, een onderzoeksbureau dat bedrijven op duurzaamheid screent, plaatst ons in de wereldtop.

Onze vijf duurzame beleggingscriteria

De Verenigde Naties stelden duurzaamheidsdoelen (SDG’s) op rond armoede, honger, werk, klimaatverandering en gezondheidszorg. Bij Evi en Van Lanschot kozen we hier vijf doelen uit waaraan we bijdragen. Dat doen we via ons bank- en beleggingsbeleid en de selectiecriteria die we hanteren voor bedrijven.

  1. Duurzame energie
  2. Verantwoorde economische groei
  3. Duurzame consumptie en productie
  4. Rechtvaardige samenlevingen
  5. Partnerschap om SDG’s waar te maken

Duurzaam en verantwoord beleggen?

Beleggen met Evi

U zoekt een beter rendement? Onze specialisten spreiden uw geld om het risico te beperken en te streven naar een optimaal rendement.

Sparen met Evi

Spaargeld is uw buffer voor uitgaven op de kortere termijn. Of voor onverwachte kosten. Ook dat geld verdient de rente, veiligheid en eenvoud van Evi.