Beleggingsvisie 2020

De aanhoudende politieke onzekerheden en de matige economische groei blijven aanwezig in 2020.
Benieuwd welke ontwikkelingen we in de gaten houden in 2020? En welke invloed de politieke en economische ontwikkelingen hebben op ons beleggingsbeleid?

Bekijk onze video's met heldere uitleg van onze hoofdeconoom Luc Aben.

Evi wenst u alvast een prettig eindejaar en een gezond en voorspoedig 2020!

Alles wat u moet weten in één minuut

Wat zijn de hoofdzaken uit Evi's beleggingsvisie op 2020? Bekijk de samenvatting in 1 minuut. Wil u graag meer? Bekijk dan onze uitgebreidere filmpjes hieronder.

Een terugblik op 2019 en de tendensen voor 2020 ziet u hier

Ontdek wat de verwachtingen zijn voor de economische groei voor Europa, China en de Verenigde Staten. Welke grote economische tendensen worden er verwacht? Hoe blikken we terug op 2019?

De beleggingsvisie 2020 samengevat in 3 punten

Matige economische groei

We gaan uit van een matige economische groei. Dat zien we terug in de belangrijkste markten: Europa, de VS en China.

Bedrijfswinsten

Er wordt een kleine groei in de bedrijfswinsten verwacht. Ze moeten echter voldoende op peil blijven om de economie te ondersteunen.

Aanhoudende politieke onzekerheden

Naast de welbekende politieke dossiers zoals de Brexit en de handelsoorlog, krijgen we in 2020 ook te maken met de verkiezingen in de VS. Een belangrijke ontwikkeling om nauwlettend in het oog te houden!

Waar moet de belegger op letten?

Is er in 2020 zicht op een hogere spaarrente? En moeten we nog wel beleggen in obligaties die nauwelijks rendement opleveren?

Op welke pijlers is de beleggingsvisie gebaseerd?

Welke kansen en onzekerheden moeten we in de gaten houden in 2020? Waar kijkt hoofdeconoom Luc Aben met meer dan gemiddelde belangstelling naar?